برای نگهداری از فرش دستباف خود و افزایش طول عمر این کالا، همواره باید مواردی رعایت و شرایطی فراهم شود.
چگونه از فرش دستباف خود مراقبت کنیم؟چگونه از فرش دستباف خود مراقبت کنیم از سوالاتی است که ذهن صاحبان خود را به خود وا داشته است. برای نگهداری از فرش دستباف خود و افزایش طول عمر این کالا، همواره باید مواردی رعایت و شرایطی فراهم شود. رعایت این نکات افزون بر افزایش طول عمر فرش دستباف باعث میشود تا این کالا در خانه و بر روی سطح زمین ظاهر خود را حفظ کرده، شکیل و زیبا به نظر آید. نخستین مورد آن است که:1. فرش دستباف باید بر روی سطحی عاری از گرد و خاک و رطوبت پهن شود. بدین منظور از سطح سنگی، سرامیکی، موزاییک، پارکت و … که کاملاً صاف است باید استفاده شود. نیاز به توضیح است که فرش دستباف با هر جنسی هرگز نباید بر روی سطح گچی، خاکی و یا آهکی گسترده شود. این سطوح به سبب تمایل به جذب رطوبت، مستعد پوسیدگی فرش هستند.
2. فرش دستباف نباید به صورت طولانی مدت در یک محدوده ساکن و بیحرکت باشد. زیرا این عامل باعث انجام فرآیند تعریق در زیر فرش شده و باعث افزایش سرعت پوسیدگی و همچنین ایجاد مساعدترین شرایط تکثیر بید و لارو میشود.
3. بهتر است تا حد امکان از قرار دادن اجسام سنگین و نوک تیز بر روی فرش باعث فشردگی این کالا شده و در طولانی مدت ممکن است از بین رفتگی این ناحیه شود. برئین دلیل بهتری از از حائلی استفاده مانع از فشردگی شود. برای این کار میتوان از زیرمبلیهای پلاستیکی و یا چوبی میتوان استفاده کرد. اما با اینجال یهتر است فرش دستباف به طور متوسط هر ماه، یکبار جابه جا شود.
4. راه رفتن مداوم بر روی قسمتی از فرش باعث ساییدگی فرش در آن محل میشود. بدین دلیل برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است که حداقل هر شش ماه یکبار فرش را جابجا و سر و ته کرد تا پرز فرشها دچار ساییدگی و نایکنواختی نشود.
5. هرگز نباید جسم خیسی همانند گلدان را بر روی فرش قرار داد. زیرا به سرعت باعث پوسیدگی فرش میشود.
6. استفاده از مواد سفیدکننده برای تمیز کردن ریشههای فرش به شدت مضر بوده و باعث پوسیدگی تدریجی شیرازه فرش میشود.