فرش ایرانی تحریم شدنی نیست
    
تعداد بازدید: 1262
         
دسته بندی : عمومی
    
تاریخ درج خبر : 1398/7/28

صنعت فرش یکی از راههای انتقال فرهنگ اصیل ایران به جهان است و ما باید زخم های موجود بر پیکر این هنر صنعت را درمان کنیم .

بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دست باف ایران به عنوان بزرگترین رویداد جهانی این هنر صنعت با حضور ۶۷۰ شرکت تولیدی و صادراتی در حالی برگزار شد که بازگشت تحریم های آمریکا و محروم شدن فرش ایران از بازار آمریکا،صادرات این محصول را با چالش مواجه کرده است.
در همین حال وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه این نمایشگاه در جمع خبرنگاران با انتقاد از اقدام آمریکا در تحریم فرش ایران، گفت: یکی از تحریم هایی که آمریکا اعمال کرد تحریم فرش بود زیرا فرش تاثیر فراوانی بر اوضاع اجتماعی ایران دارد و ما کمتر کالایی مثل فرش داریم که در هر نقطه از ایران یک مرکزی برای تولید داشته باشد و اگر فشاری بر این عرصه وارد شود آثار اجتماعی آن بر بیش از دو میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم که در این صنعت مشهور هستند وارد می شود و یکی از اهداف آمریکائی ها برای مقابله با ایران، استفاده از اهرم سیاست های اجتماعی است.
محمد شریعتمداری افزود: صنعت فرش یکی از راههای انتقال فرهنگ اصیل ایران به جهان است و ما باید زخم های موجود بر پیکر این هنر صنعت را درمان کنیم .
وی با بیان اینکه اگر یک کالا از کل کالاهای تولیدی ایران بتواند بار فرهنگی را به جهان منتقل کند فقط فرش است گفت: در سالی که به نام حمایت از کالای ایرانی نام گذاری شده، امیدواریم اتفاق ویژه ای برای فاخرترین کالای تولید ایران رخ دهد.
در این زمینه رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه به دنبال جایگزین کردن کشورهای دیگر به جای آمریکا هستیم گفت: فرش ایران تحریم شدنی نیست و همان عاملی که این هنر صنعت را از دوران هخامنشی تا به امروز حفظ کرده، سبب می شود تا فرش ایرانی از این چالش نیز سر بلند بیرون آید.
فرشته دستپاک افزود: علاوه بر کشورهای اروپایی و طرفداران بسیاری که فرش ایرانی در خارج از کشور دارد، بازار داخلی نیز با حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت، بازار بزرگی است که می تواند به رونق فرش دست باف ایران کمک کند.
همزمان با برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه فرش دستباف ایران ۷۰ هیئت بازرگانی و تجاری از ۲۶ کشور جهان نیز به این نمایشگاه دعوت شده اند تا ضمن بازدید از تولیدات فرش دستباف کشورمان با تولیدکنندگان و فروشندگان ایرانی وارد مذاکره شوند.
علاوه بر پذیرش هیئت های تجاری، توسعه تجارت الکترونیک فرش دستباف ایران، ایجاد مجتمع های قالیبافی و ورود سیاستگذاران و تجار فرش دستباف به زنجیره های جهانی از دیگر اقدماتی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رونق بخشی به هنر صنعت فرش دستباف دنبال می کند.

در همین حال فعالان این هنر صنعت معتقدند فرش ایران ظرفیت های بسیاری دارد که نمی توان مانع از حضور آن در بازارهای جهانی شد. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش قم، در گفتگو با خبرنگار ما می گوید: فرش ایرانی در جهان رقیب ندارد و هیچ مصنوع دیگری نمی تواند جای خالی فرش ایرانی را پر کند.
رجبیان با بیان اینکه فرش ایرانی از نظر طرح،­نقشه و خلاقیت ­پاسخگوی نیازهای امروز مشتریان در نقاط مختلف جهان است می گوید: امروز با رصدی که از بازارهای هدف انجام می دهیم، تولیداتمان را متناسب سازی می کنیم تا ضمن حفظ اصالت، به سلیقه و نیاز مشتریان در کشورهای مختلف پاسخ دهیم.
وی می افزاید: به عنوان مثال یکی از بازارهای بزرگ فرش ایرانی کشور ژاپن است اما ژاپنی ها به دلیل اعتقادات مذهبی و دینی خود، فرش هایی که صحنه هایی از شکار موجودات را نشان می دهد نمی خرند، بنابراین تجربه ما را به سمت طراحی فرش های خاصی کشانده که مخصوص کشور ژاپن تولید می شوند و توانسته طرفداران بسیاری پیدا کند.
این کارشناس فرش متناسب سازی فرش با بازارهای هدف را یکی از راهکارهای یافتن بازارهای جدید برای این کالای فاخر ایرانی می داند و می گوید: با انعطافی که در هنر صنعت فرش سراغ داریم، مطمئنم می توان با تغییراتی در طرح ها و نقشه فرش های ایرانی و متناسب سازی آنها با سلیقه و نیاز مشتریان در کشورهای مختلف،­ بازارهای جدیدی برای این کالای اصیل ایرانی یافت.
عباسی یکی دیگر از تولید کنندگان فرش ایرانی است که نوآوری در فرش ایرانی را اجرایی کرده و با بازیابی فرش های کهنه و فرسوده، موفق شده مشتریان زیادی را جذب کند.
این تولیدکننده که محصولات خود را در نمایشگاه فرش تهران به نمایش گذاشته می گوید: در این روش فرش هایی که بین ۳۰ تا ۶۰ سال از عمر آنها می گذرد را در فرایندی خاص بازآفرینی و به بازار عرضه می کنیم.
وی می گوید: همین نوآوری در بازیابی فرش های کهنه،­ سبب شده تا در اغلب نمایشگاه های خارجی رکورددار فروش باشیم.
عباسی می گوید: تولید این فرش ها و استقبالی که از آنها در بازارهای خارجی شده به ما نشان می دهد که می توان با­ نوآوری مشتریان تازه ای برای فرش های ایرانی یافت که شاید با تولید فرش های اصیل و سنتی نتوان آنها را جذب کرد.
اگرچه صادرات فرش ایران در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال سه برابر رشد داشته، اما ­باید دید با ممنوع شدن صادرات فرش ایران به آمریکا، آیا این هنر صنعت اصیل ایرانی همچنان قادر خواهد بود به رونق صادراتی خود ادامه دهد؟ امر مهمی که با حمایت های دولت از تولیدکنندگان و بالفعل­ کردن ظرفیت های این هنر ۲۵۰۰ساله تحقق یافتنی است.

 

از   0   رای
0

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.